Nyår

Läs igenom hela instruktionen innan ni börjar

Förrätt(1)

Five spice ankbröst, jordärtskocka, chilismaksatt äggula, mynta

(veg.) Five spice tofuskinn, jordärtskocka, chilismaksatt äggula, mynta

( tips: lägg upp maten på en och samma tallrik och dela)

  • Lyft upp anka/tofuskinn och jordärtskocka med en stekspade och placera de på en tallrik så som det ligger i aluminiumformen.
  • Toppa anka/tofu och jordärtskocka med sallad och krispig lökblandning.

Använd sked och pinnar

 

Mellanrätt(2)

Wonton med hummer, pumpa, kålrabbi och bisques

(veg.) Wonton på shitakesvamp, pumpa, kålrabbi, svampconsommé

  • Värm wonton, kålrabbi och pumpa i en kastrull med hummerbisque/consommé i ca 3 min på låg värme
  • Lyft över wonton med en hålslev/sked (undvik att få med vätska) och placera den i en djup skål
  • Garnera med små örtcress och jordnötter
  • Vid servering, häll över den varma hummerbisquen/consommén vid bordet

Använd sked och pinnar

Varmrätt (3)

Grillad kalvfilé med citrongräs, basilikacrust, äggnudlar, tryffel och kål

(veg.) Grillad kronärtskocka med citrongräs, basilikacrust, äggnudlar, tryffel och kål

  • OBS! Ta ut varmrätten från kylen innan ni servera förrätten och låt den stå i rumstemperatur
  • OBS! Ta bort locket efter mellanrätten serveras och värm i ugnen
  • 90 grader i ca 12–15 min tills maten blir varm (ca 60 grader)
  • Värm på citrongrässås i en kastrull, späd ut med lite vatten om sås blir för tjock
  • Lägg upp kimchi i en skål som en sidorätt
  • Lyft över nudlar, kål och kött på en stor tallrik (lägg samma upplägg som i formen)
  • Nappera köttet/kronärtskockan med den varma såsen och servera

Använd endast pinnar

Dessert(4)

Chokladmousse, päron, ingefära, litchi och nötcrumble

Lyft över desserten med en stekspade till en tallrik och toppa med 2 maränger

 

Vin rekommendationer:

Vitt: Auxerrois, Riesling från alsace eller tyskland, med inslag av päron, exotiska frukter, krispig med en viss fatkaraktär. Fungerar bra till hummer 

Rött: Pinor noir, Gamay, malvasia som är lite fruktigare och inte alltför sträv, paasar bra till både ankan och kalven

Desserten: En lättare Sauternes eller Tokaji som inte är alltför söt.