Läs igenom hela instruktionen innan ni börjar
Förrätt (1)
Sallad på grillad kalvrygg, krispiga nudlar, jordnötter, örter, chili och citrussås
(Veg.: Sallad på grillad svartrot, krispiga risnudlar, jordnötter, örter)
- Lyft upp capsicumsalladen med en stekspade och placera den på en tallrik, häll över chili och citrussås. Låt marinera i 10 min.
- Lyft över skivad kalvrygg (lotusrot och svartrot) och placera på salladen. Toppa med risnudlar.
Använd sked och pinnar
Mellanrätt (2)
Pocherad hummer, hummer bisques, five-spice, sötsura lökar
(Veg.:Pocherad kungsmussling, pumpa, five-spices, sötsura lökar)
- Värm upp hummerwonton-dumpling ( kungsmussling wonton) i en kastrull med hummerbisque (veg. pumpasoppa) i ca 3 min på låg värme
- Lyft över wonton med en hålslev/sked (undvik att få med vätska) och placera den i en djup skål
- Toppa med sötsura lökar, lökcrisp och koriander cress
- Vid servering, häll över den varma hummerbisque (veg. pumpasoppa) vid bordet
Använd sked och pinnar
Varmrätt (3)
Grillad hälleflundra, sticky-rice i bananblad, citrongräs Beurre blanc, vitlökssauterad kål, picklade grönsaker
(Veg.: Bella Verde, blomkålscroquettas, sticky-rice i bananblad, citrongräs Beurre blanc, vitlökssauterad kål, picklade grönsaker)
- OBS! Ta ut varmrätten från kylen innan ni servera förrätten och ta bort locket och låt den stå i rumstemperatur
- Värm i 130 grader, ca 8 min tills maten blir varm (ca 50 grader)
- OBS! Värm försiktigt på Beurre blanc under vispning, spä ut med lite vatten om sås blir för tjock.
- Lägg upp chili marinerad kål i en skål
- Ta bort sticky rice från bananblad och lägg på en stortallrik. Lyft sedan över fisken (veg. croquettas och Bella verde) och kål på samma tallrik.
- Nappera fisken ( Bella verde broccoli) med den varma såsen, servera
Endast pinnar
Dessert (4)
Choklad, litchi och jasmine
- Lyft över med en stekspade, placera på en fin tallrik och servera.
Vin rekommendationer:
Vitt: Sauvignon blanc, Riesling från alsace eller tyskland, med inslag av päron, exotiska frukter, krispig med en viss fatkaraktär. Fungerar bra till hummer och hällefludra
Rött: Pinor noir, Gamay som är lite fruktigare och inte alltför sträv. Fungera bra till både kalv och hälleflundra
Desserten: En lättare Sauternes eller Tokaji som inte är alltför söt.