Läs igenom hela instruktionen innan ni börjar
Förrätt(1)
Five spice ankbröst, jordärtskocka, chilismaksatt äggula, mynta
(veg.) Five spice tofuskinn, jordärtskocka, chilismaksatt äggula, mynta
( tips: lägg upp maten på en och samma tallrik och dela)
- Lyft upp anka/tofuskinn och jordärtskocka med en stekspade och placera de på en tallrik så som det ligger i aluminiumformen.
- Toppa anka/tofu och jordärtskocka med sallad och krispig lökblandning.
Använd sked och pinnar
Mellanrätt(2)
Wonton med hummer, pumpa, kålrabbi och bisques
(veg.) Wonton på shitakesvamp, pumpa, kålrabbi, svampconsommé
- Värm wonton, kålrabbi och pumpa i en kastrull med hummerbisque/consommé i ca 3 min på låg värme
- Lyft över wonton med en hålslev/sked (undvik att få med vätska) och placera den i en djup skål
- Garnera med små örtcress och jordnötter
- Vid servering, häll över den varma hummerbisquen/consommén vid bordet
Använd sked och pinnar
Varmrätt (3)
Grillad kalvfilé med citrongräs, basilikacrust, äggnudlar, tryffel och kål
(veg.) Grillad kronärtskocka med citrongräs, basilikacrust, äggnudlar, tryffel och kål
- OBS! Ta ut varmrätten från kylen innan ni servera förrätten och låt den stå i rumstemperatur
- OBS! Ta bort locket efter mellanrätten serveras och värm i ugnen
- 90 grader i ca 12–15 min tills maten blir varm (ca 60 grader)
- Värm på citrongrässås i en kastrull, späd ut med lite vatten om sås blir för tjock
- Lägg upp kimchi i en skål som en sidorätt
- Lyft över nudlar, kål och kött på en stor tallrik (lägg samma upplägg som i formen)
- Nappera köttet/kronärtskockan med den varma såsen och servera
Använd endast pinnar
Dessert(4)
Chokladmousse, päron, ingefära, litchi och nötcrumble
Lyft över desserten med en stekspade till en tallrik och toppa med 2 maränger
Vin rekommendationer:
Vitt: Auxerrois, Riesling från alsace eller tyskland, med inslag av päron, exotiska frukter, krispig med en viss fatkaraktär. Fungerar bra till hummer
Rött: Pinor noir, Gamay, malvasia som är lite fruktigare och inte alltför sträv, paasar bra till både ankan och kalven
Desserten: En lättare Sauternes eller Tokaji som inte är alltför söt.