Nyår

Förrätt(1)

Hummersallad med pumpa, pomelo, färska örter, jordnötter och sesam

(veg.) Variation på betor med pumpa, pomelo, färska örter, jordnötter och sesam

( tips: lägg upp maten på en och samma tallrik och dela)

  • Lyft upp salladen med en stekspade och placera de på en tallrik så som det ligger i aluminiumformen.
  • Blanda marinaden med en sked , häll över och toppa med jordnötter, sesam och rostad lök

Använd sked och pinnar

 

 

Mellanrätt(2)

Bánh mì med grillad iberico, rödlöksmarmelad, gurka och koriander

(veg.) Bánh mì med grillad King oyster, rödlöksmarmelad, gurka och koriander

 

  • Värm bröd, Iberico/King oyster i mitten av ugnen 6 min på 150 grader (ej gurka, marmelad, koriander) innan ni vill servera den.
  • Montera från botten; botten bröd, Iberico(veg. King oyster), gurka, koriander, toppbröd

 

 

 

 

Varmrätt (3)

Grillad kalvfilé, kål, pak choi, ingefära, sticky rice och picklat grönt

(veg.) Grillad kronärtskocka, kål, pak choi, ingefära, sticky rice och picklat grönt

  • OBS! Ta ut varmrätten från kylen innan ni servera förrätten och låt den stå i rumstemperatur
  • OBS! Ta bort locket efter mellanrätten serveras och värm i ugnen
  • 150 grader i ca 12–15 min tills maten blir varm (ca 60 grader)
  • Värm på ingefärasåsen i en kastrull, späd ut med lite vatten om sås blir för tjock
  • Skiva köttet i mindre munsbitar
  • Lyft över bananblads paket, kål, gurka och kött på en tallrik. Öppna upp bananblads paket. (lägg samma upplägg som i formen)
  • Nappera köttet/kronärtskockan med den varma såsen och servera

Använd pinnar och sked

 

Dessert(4)

Chokladmousse, päron, litchi och nötcrumble

  • Lyft över desserten med en stekspade till en tallrik
  • Toppa med 3 st maränger och 3 st päronkulor