Nyår

Läs igenom hela instruktionen innan ni börjar

Förrätt (1)

Sallad på grillad kalvrygg, krispiga nudlar, jordnötter, örter, chili och citrussås

(Veg.: Sallad på grillad svartrot, krispiga risnudlar, jordnötter, örter)

  • Lyft upp capsicumsalladen med en stekspade och placera den på en tallrik, häll över chili och citrussås. Låt marinera i 10 min.
  • Lyft över skivad kalvrygg (lotusrot och svartrot) och placera på salladen. Toppa med risnudlar.

Använd sked och pinnar

Mellanrätt (2)

Pocherad hummer, hummer bisques, five-spice, sötsura lökar

(Veg.:Pocherad kungsmussling, pumpa, five-spices, sötsura lökar)

  • Värm upp hummerwonton-dumpling ( kungsmussling wonton) i en kastrull med hummerbisque (veg. pumpasoppa) i ca 3 min på låg värme
  • Lyft över wonton med en hålslev/sked (undvik att få med vätska) och placera den i en djup skål
  • Toppa med sötsura lökar, lökcrisp och koriander cress
  • Vid servering, häll över den varma hummerbisque (veg. pumpasoppa) vid bordet

Använd sked och pinnar

Varmrätt (3)

Grillad hälleflundra, sticky-rice i bananblad, citrongräs Beurre blanc, vitlökssauterad kål, picklade grönsaker

(Veg.: Bella Verde, blomkålscroquettas, sticky-rice i bananblad, citrongräs Beurre blanc, vitlökssauterad kål, picklade grönsaker)

  • OBS! Ta ut varmrätten från kylen innan ni servera förrätten och ta bort locket och låt den stå i rumstemperatur
  • Värm i 130 grader, ca 8 min tills maten blir varm (ca 50 grader)
  • OBS! Värm försiktigt på Beurre blanc under vispning, spä ut med lite vatten om sås blir för tjock.
  • Lägg upp chili marinerad kål i en skål
  • Ta bort sticky rice från bananblad och lägg på en stortallrik. Lyft sedan över fisken (veg. croquettas och Bella verde) och kål på samma tallrik.
  • Nappera fisken ( Bella verde broccoli) med den varma såsen, servera

Endast pinnar

Dessert (4)

Choklad, litchi och jasmine

  • Lyft över med en stekspade, placera på en fin tallrik och servera.

 

Vin rekommendationer:

Vitt: Sauvignon blanc, Riesling från alsace eller tyskland, med inslag av päron, exotiska frukter, krispig med en viss fatkaraktär. Fungerar bra till hummer och hällefludra

Rött: Pinor noir, Gamay som är lite fruktigare och inte alltför sträv. Fungera bra till både kalv och hälleflundra

Desserten: En lättare Sauternes eller Tokaji som inte är alltför söt.